Med PS:hotell som base har man kort avstand til mange av Oslo sine perler! Vakre Akerselva smyger seg forbi, og det er gåavstand til urbane Grünerløkka. Med god tilgang på kollektivtransport er alt man kan ønske seg av byens tilbud lett tilgjengelig! Like ved siden av Vulkan finner du Brenneriveien, dette historiske området bugner nå av opplevelser av ulike sjangre. Dette er en kulturell bydel som byr på kunst, gatekunst og konserter. Her finner du konsert- og kulturscener som BLÅ og Ingensteds, gallerier og kunstarenaer som Strykejernet Kunstskole, KEM (Kunstnernes Eget Materialutsalg) og Galleri Brenneriet.

Sjekk ut denne artikkelen om Akerselva fra New York Times. Historien fra Vulkan er sterkt knyttet til plasseringen ved Akerselva, og er også historien om Oslo. Teksten her er hentet fra nettsiden om Vulkan:

"Her har det foregått produksjon siden middelalderen, og her ligger sølvgruven fra vikingkongen Harald Hardrådes tid, som han grunnla Oslo i 1050. Gruven i Akersberget er landets eldste, og ble drevet frem til 1610. Samtidig var det mølledrift ved Nedre Foss, det nederste fallet i Akerselva. I området har det senere vært sementfabrikk, teglverk, finérsag og stolfabrikk, samt Oslos første allment tilgjengelige dusjbad. I 1873 overtok Vulkan Jernstøberi området, bedriften som hadde tatt sitt navn fra den romerske guden Vulcan/Vulcanus – ildens, smias, og håndverkets gud og en av Olympens ”hovedguder”. Bygningene på området som er fra støperitiden, er alle reist i årene etter 1900. Støperiet spesialiserte seg på stålbruer til jernbane og vei, men er også kjent for kuppelen på gamle Colosseum kino. Det ble også bygget båter, komfyrer og annet i stål. Perioden fra ca. 1960 til 1996 utgjør en mellomfase for Vulkan-området, og da Akerselva Miljøpark ble vedtatt opprettet i 1985, hadde området vært benyttet til lager og lokaler for håndverksbedrifter siden 1960-tallet. På slutten av 90-tallet ble de verneverdige industrihallene foreslått integrert i Statsbyggs storstilte samlokaliseringsprosjekt for Riksteater, -konsert og -utstilling. Etter at denne prosessen ble gitt opp, ble eiendommen lagt ut for salg. Eiendomsutviklerne Aspelin Ramm og Anthon B Nilsen kjøpte Vulkanområdet og startet utviklingen av det som skulle bli et nytt og pulserende område midt i Oslo.Vulkan er et fullskala eksempel på bærekraftig byutvikling, basert på deling av arealer og ressurser som energi i et tett og multifunksjonelt område."